Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Αυτές οι μέρες του Πάσχα που μένουμε στο σπίτι, μπορούν να είναι γιορτινές και με πολύ παιχνίδι! Τα Πασχαλινά  αβγά έχουν βέβαια την τιμητική τους. Μπορείτε να παίξετε πολλά παιχνίδια με αυτά και όχι μόνο!

Βρες τα ίδια
Έχετε ένα σακουλάκι με σοκολατένια αβγά διαφόρων χρωμάτων, μεγεθών και περιτυλιγμάτων.  Βάλτε τα  αβγά σε ένα καλαθάκι και μετά χωρίστε τα σε ομάδες ανάλογα με το χρώμα, το σχέδιο του περιτυλίγματος ή το μέγεθός τους. Μετρήστε τα κάθε φορά και δείτε ποια είναι περισσότερα, ποια λιγότερα ή ποια έχουν τον ίδιο αριθμό.

Αβγο-μπόουλινγκ
Αυτό το παιχνίδι παίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το μπόουλινγκ. Μπορεί να παίζεται σε εσωτερικούς χώρους ή έξω στην αυλή. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί ένα κόκκινο αυγό σαν μπάλα. Χρησιμοποιήστε  σοκολατένια λαγουδάκια ως στόχο. Ρίξτε με τη σειρά κυλώντας το κόκκινο αβγό προς το στόχο. Όποιος  πετύχει να γκρεμίσει ένα λαγουδάκι, το κερδίζει!

Το καυτό αβγό
Κάθεστε σε ένα κύκλο στο πάτωμα.  Ορίζετε κάποιον να παίζει μία μουσική και αρχίζετε. Κάθε παίκτης παίρνει το αβγό και το δίνει γρήγορα γρήγορα στον επόμενο.  Ανά τακτά διαστήματα ο »μουσικός»  σταματάει τη μουσική και όποιος έχει το αβγό στο χέρι του, βγαίνει από το παιχνίδι.  Ο τελευταίος κερδίζει ένα σοκολατένιο λαγουδάκι!

Το κυνήγι των πασχαλινών αβγών
Το παιχνίδι αυτό μπορεί να παιχτεί και μέσα στο σπίτι και στην αυλή.   Κρύβετε  πολλά πασχαλινά αβγά σε διάφορα μέρη του σπιτιού ή της αυλής. Οι παίκτες πρέπει να ψάξουν καλά και να βρουν όσα περισσότερα μπορούν.  Πρέπει να μετρήσουν και να γράψουν σε ένα χαρτί πόσα βρήκαν και να  ονομάσουν τα χρώματα σε περίπτωση που έχετε σοκολατένια αβγά με περιτύλιγμα. Όσα βρουν, τα κερδίζουν!

Κυλάω το σοκολατένιο μου αβγό ή κόκκινο αβγό
Αυτό το παιχνίδι μπορείτε να το παίξετε στο πάτωμα του σαλονιού σας. Κόψτε έναν εσωτερικό κύλινδρο από ρολό χαρτιού κουζίνας κατά μήκος. Τοποθετήστε το σαν να είναι μία τσουλήθρα. Κάθε παίκτης έχει ένα σοκολατένιο αβγό και το κυλάει σε αυτή την αυτοσχέδια «τσουλήθρα» όσο πιο δυνατά μπορεί ώστε να φτάσει μακρύτερα. Με μία μεζούρα μετράτε και γράφετε την απόσταση που έφτασε ο καθένας. Ο νικητής μπορεί να πάρει τα σοκολατένια αβγά όλων των υπολοίπων!

Αβγό σε κουτάλι
Χωρίζεστε σε ομάδες ανά δύο.  Πάρτε από ένα κουτάλι και μέσα τοποθετήστε ένα πασχαλινό αβγό.   Ορίζετε ένα σημείο για αρχή και ένα για τέλος. Ξεκινάτε από την αρχή και πρέπει να μεταφέρετε το αβγό στο τέλος και να ξαναγυρίσετε πίσω από όπου ξεκινήσατε  μεταφέροντας το αβγό μέσα στο κουτάλι με τρόπο ώστε να μην πέσει κάτω και σπάσει.  Καταγράψτε τις νικητήριες προσπάθειες του κάθε παίκτη. Στο τέλος όλοι κερδίζουν τόσα σοκολατένια αβγουλάκια όσες και οι επιτυχημένες προσπάθειές τους.
Τσούγκρισμα των αβγών
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε και το γνωστό και παραδοσιακό μας τσούγκρισμα των αβγών που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία και να ευχηθούμε:
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2022-2023

  Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη, χαρούμενη ,δημιουργική ,σχολική χρονιά! Σας ενημερώνουμε ,ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, 2022-20...