Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ


Στις 28 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του προγράμματος μάθαμε το πώς να διακόπτουμε ευγενικά. Είπαμε ότι κατάλληλες στιγμές για να διακόπτουμε είναι όταν μία συζήτηση έχει τελειώσει ή όταν υπάρχει παύση.
Τα παιδιά, ιδιαίτερα τα νήπια και τα προνήπια, συνηθίζουν να διακόπτουν χωρίς διάκριση, για να πουν αυτό που θέλουν. Είναι λοιπόν, σημαντικό, όχι μόνο να τους το εξηγούμε πότε είναι μία κατάλληλη στιγμή, για να διακόπτουν, αλλά και να τους δίνουμε και το σωστό παράδειγμα.
Στο μάθημά μας, είπαμε πως, όταν θέλουμε να διακόψουμε μία συζήτηση, περιμένουμε ήσυχα για μία παύση και μετά, αφού πούμε «συγγνώμη» ή «με συγχωρείτε», λέμε αυτό που θέλουμε.
Αυτή την εβδομάδα τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μιχάλης. Μας επισκέφθηκε η μαμά του και μας μίλησε για το παιδάκι της . Μας έδειξε οικογενειακές φωτογραφίες και μας είπε τις ζουζουνιές που έχει κάνει από μωρό μέχρι σήμερα. Παίξαμε κρυφτό και χορέψαμε μαζί της.
Τέλος, έφτιαξε μαζί με τα παιδιά σοκολατένια γλειφυτζούρια!!! Μμμ μιαμ μιαμ....!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2022-2023

  Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη, χαρούμενη ,δημιουργική ,σχολική χρονιά! Σας ενημερώνουμε ,ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, 2022-20...